Centenari de la Teoria General de la Relativitat

curvatura-espacio-tiempo

Cent anys de la Teoria que va canviar el món

TONI, Març 2015

100 anys ja de la Teoria General de la Relativitat, o sigui 100 anys que SABEM que la existència es relativista, que des que hi ha Univers TOT es mou, que la Vida es moviment, que som materia i energia al mateix temps…Einstein demostrà que: Massa i Energia són diferents manifestacions de la MATEIXA cosa. La famosa equació d’Einstein, E = mc ^ 2, significa “una quantitat d’energia equivalent a la quantitat de massa per la velocitat de la llum al quadrat.” Això és el que permet l’alliberament d’una gran quantitat d’energia en una explosió nuclear i també la inmensa quantitat de energia que ens dòna el Sol per la pérdua de massa al fusionar hidrógen per fer heli.

Com a resultat d’E = mc ^ 2, un objecte en moviment ràpid sembla haver augmentat la massa en relació a un moviment lent . Això és a causa del fet que l’augment de velocitat d’un objecte augmenta la seva energia cinètica i, per tant, la seva massa (ja que la massa = energia).
L’augment de la massa és la raó per la qual Einstein diu que la matèria no pot viatjar més ràpid que la llum. La massa s’incrementa amb la velocitat fins que la massa es fa infinita quan s’arriba a la velocitat de la llum. Una massa infinita requeriria energia infinita per moures, així que això és impossible.
En les matemàtiques d’Einstein, l’espai té tres dimensions, i la quarta dimensió és el temps. Teories més recents presumeixen dimensions extra que nosaltres no percebem.L’espai-temps pot ser pensat com una reixeta o teixit. La presència de la massa distorsiona l’espai-temps, de manera que el model de fulla de cautxú és una visualització popular.La relativitat explica la gravetat. El model de fulla de cautxú mostra que la gravetat d’objectes massius deforma l’espai-temps.Gravetat i corbatura de l’ordit del teixit espai-temporal son la MATEIXA cosa.Els objectes en òrbita segueixen el camí més curt ,el que requereix el mínim d’energia. Els planetes es mouen en el·lipses, el camí més eficient de l’energia en el pou gravitatori del Sol.
La gravetat corba la llum. Aquest fenomen es coneix com lent gravitacional. Quan observem una galàxia distant, la gravetat de la matèria entre la Terra i la galàxia fa que els raigs de llum per doblar en diferents camins. Quan la llum arriba al telescopi, apareixen diverses imatges de la mateixa galàxia.

TONI, Març 2015

I més en anglés:

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s